Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22

Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50
Ny utredning presenteras snart - DIACaP

Ny utredning presenteras snart

Vad händer egentligen på den svenska spelmarknaden? Kommer det ske någon betydande lagändring i år och vad utreds egentligen i regeringen?

 

I ett pressmeddelande på regeringens hemsida går det att läsa om hur en särskild utredare fått i uppdrag att lämna förslag för just en ny spelreglering. Denna skulle, som omtalat, bygga på ett så kallat licenssystem. Förutom detta skulle även utredningen utarbeta förslag för att få regleringen att även präglas av ett högt konsumentskydd och hög säkerhet i spelen samt tydliga förutsättningar för att verkligen få verka på marknaden.

 

I pressmeddelandet står det vidare att utredaren även ska beakta konsumentskyddet särskilt, genom att regleringen tar hänsyn till sociala aspekter och hur spelmarknadsföringen sker, att denna ska vara måttlig och inte lika överösande som i dagens läge. De negativa konsekvenserna av spelande ska vidare begränsas i så stor utsträckning som möjligt. Detta uppdrag ska vidare redovisas senast den 31 mars och har varit på gång alltsedan 2015.

 

Lotterilagen i behov av uppdatering

I en artikel i Dagens Nyheter går det vidare att läsa om hur utländska spelbolag helt utan tillstånd har kontroll över mer än 20 procent av marknaden. Och hur den gällande lotterilagen faktiskt är alldeles föråldrad. Den är i grunden utformad för en fysisk lotterimarknad där det förutsätts att lotterier anordnas på riktigt, fysiskt. Gärna med riktiga lottsedlar i papper. Det är alltså inte riktigt så spelmarknaden ser ut längre, med den enorma tekniska utvecklingen som skett på området.

 

Lätt att prova massor av olika spel på nätet

 

Lättillgängligheten är det fina med den nya spelmarknaden, det finns massor av häftiga nya casinon att prova på att spela, och det när som helst. Men det gäller också att spela med måtta och förnuft, något som är lättare sagt än gjort för många.

 

Det gäller alltså att se över hur man på bästa sätt kan skydda konsumenter samtidigt som spelandet givetvis borde vara upp till var och en. Hur det blir med utredningen får vi se den sista mars.