Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22

Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50
Spelutredningen är presenterad, inte avgjord - DIACaP

Spelutredningen är presenterad, inte avgjord

Den nya spelregleringen har presenterats och man har nu lagt alla korten på borden vilket gör att vi nu har en tydligare bild av hur spelmarknaden kan komma att se ut inom en snar framtid – och frågan är om den stora förloraren är Svenska Spel?

”Idrotten riskerar att bli förlorare när Håkan Hallstedt lägger fram sin spelutredning. Den har beskrivits som ett omöjligt uppdrag, där vitt skilda intressen kring avskaffat monopol, skattesatser, spelberoende, matchfixning och föreningsekonomi ligger i potten. Utredarens förslag kan vara början till slutet för Svenska Spel, i alla fall i den skepnad vi känner den statliga speljätten i dag.” läs hela artikeln här.

Tidigare har vi berättat om hur regeringen väntats lägga fram sin nya spelreglering, och detta är nu gjort. Som citatet ovan avslöjar anser skribenten hos Dagens Nyheter att det är idrotten som kan komma att bli den stora förloraren och att Svenska Spels dagar är räknade. Men varför tror han det? Troligtvis på grund av att nyckelfrågorna i utredningen har varit rörande ett slopande av just spelmonopolet där Svenska Spel är en stor spelare och där vinsternas överskott (alltså pengarna som blir över av spelarnas förluster efter att aktören själv tagit son del av kakan) har gått till svensk idrott och olika föreningar. Dock ska man inte tro att utredningen helt och hållet vill lägga ned monopolet – vissa delar vill man ha kvar. Men huruvida någon av utredningens punkter och förslag kommer att genomföras är i dagsläget ännu osäkert. Allt beror på om riksdag och regering faktiskt accepterar förslagen och ger sitt godkännande. Först då kan den nya spelregleringen komma att bli implementerad i små delar i taget i den svenska spelmarknaden och i spelregleringen.